7 december 2018

Ia #4

Sedan ett par år tillbaka håller jag på med en serie "Mothers". Det började med att jag skulle ta en Master Class för Jette Clover (läs en intervju med henne här). Jag höll då på att läsa och renskriva en diger brevsamling med brev från min mormors mor till min mormor från början av 1920-talet. Det går nästan inte att föreställa sig hur mycket det var att skriva rent, hon skrev kanske tre brev i veckan på fyra till fem sidor varje gång! Jag skrev rent de handskrivna breven på datorn därför att jag ville bevara dem som en berättelse för mina barn och barnbarn och det påverkade mig starkt. Inför min Master Class måste jag ha ett tema, "Women" ansågs för brett så det fick bli "Mothers" och jag såg det som en morot att sätta fart på renskrivandet, jag hade segat fram under ett drygt år.

De första kviltarna hade mycket av "Memory Quilt" över sig, monogram och spets, foton och brev. Jag försökte förmedla lite av bakgrundshistorien. Senare har jag tagit mer fasta på porträttbilderna. Jag har scannat bilder och printat ut dem på olika underlag. En bild som jag är särskilt fäst vid är den på den lilla flickan Ia som jag vid det här laget har använt i fyra olika varianter som Art Quilt. En liten bild skänkte jag till SAQA Spotlight Auction och den köptes faktiskt av Martha Sielman, Executive Director för SAQA, något som gjorde mig stolt! "Ia #4" är ett collage, bakgrunden är dels akryltryck på bomull, dels tryck med bläckstråleskrivare. Applikationen är gjord med bläckstråleskrivare på silkefiber (Cocoon Strippings). Maskinkviltad och stygnsatt.

"Ia #4"

Tyvärr har vår gamla bläckstråleskrivare gjort sitt nu och lämnats till återvinningen, den var under många år en riktigt tålig arbetshäst. Vi har köpt en ny men jag törs inte köra in den här typen av material i arkmataren - ännu. Men det finns många andra sätt att trycka på, någon lösning finner jag säkert!

Jag länkar till 31 Day Blog Writing Challenge och Off the Wall Friday


8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Thank you Heather! Love to make this kind of quilts.

   Radera
 2. Very evocative piece! I like the hand stitching you added as well.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you for your kind comment Madalene! I'm so glad you took your time to read my blog.

   Radera
 3. Svar
  1. Thank you Angela for reading my blog and for your kind comment!

   Radera
 4. God morgon Vera, vilken trevlig läsning. Ha en underbar 2:a Adventshelg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Christl, så roligt att du läste min blogg! Lycka till idag!

   Radera

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!