Form och kontrast

Järnvägsräls
I Art Quilt-cirkeln har vi under våren pratat en del om olika designelement. Vi började med Linjer och då tog jag fram en bild på en järnväg som illustration. Jag skrev ut den med hjälp av bläckstråleskrivare på sidenorganza men sedan tog det stopp. Hur skulle jag använda bilden? Den blev förpassad till ett hörn på designväggen och Linjer skapades med inspiration hämtad från Picasso.

Nästa uppgift var Form. Jag hade färgat några bomullstyger i ljusa och mörka nyanser av Procion MX Shiitake Mushroom, jag blev verkligen förtjust i den färgen och satte upp en bit som bakgrund. Vidare hade jag en restbit blåsvart linnetyg, halva biten blev en passande rektangulär form och plötsligt föll järnvägen på plats! Den tredje, öppna rektangeln sydde jag med djupgrön brodértråd men fick rådet att byta till något ljust så nu har jag använt lingarn.

Form - pågående arbete

Kontrast var vårens sista uppgift. Det föll ganska naturligt att fortsätta på temat från Form med samma bakgrund. Den ljusa biten står i kontrast till den mörka men jag ser också att den vackra, sirligt regelbundna handstilen står som en kontrast till de klumpigt ditsatta cirklarna.
Kviltarna är inte riktigt färdiga, en del finjustering är kvar och så funderar jag på om de skall monteras på canvasram, storlek på bägge blir 30 x 30 cm.

Kontrast - pågående arbete

Mitt bidrag till SAQA Benefit Auction, "The Girl Next Door" är inskickat och finns nu i deras galleri.

"The Girl Next Door"

Slutligen vill jag tipsa om en bok om kviltning med övermatare, "Walk" av J Gering. Det var min kviltvän Anne Jennische som tipsade.

Jag länkar till Nina Marie's Off the Wall Friday

Kommentarer