Provtryck

Jag har låtit göra Thermoscreen av ett foto
som jag bearbetat i Photoshop. Det är en bild min mamma tog på oss syskon mellan min pappas ben. Jag har mycket liten erfarenhet av Thermoscreen, det få tryck jag gjort har jag använt textilfärg till. Nu vill jag gärna använda Procion MX förtjockad med alignat och jag har testat lite. Det första trycket är gjort på vitt bomullstyg med mellanbrun kulör, sedan har jag gjort en lätt överfärgning. Jag kan möjligen tycka att jag använt för mycket färgpasta (färglösning + alginat), jag smetade på rätt duktigt för att jag ville ha de tunna konturerna synliga, det hade fungerat ändå.

 

Ett annat försök som framträder rätt dåligt här på bild men bättre i verkligheten gjorde jag med Discharge Paste på ett handfärgat tyg i samma färg men annan nyans som jag använt till det första trycket. Samma sak där, det hade räckt med mindre pasta.

Jag har plockat fram ytterligare en bild och text som jag håller på att bearbeta för att de skall gå att trycka, sedan skall jag göra en bakgrund lämplig till bilderna.

Det är fredag så jag länkar till Off the Wall Friday, gör gärna ett besök!

Kommentarer