Galleri - Serien "Mothers"

Mitt arbete med "Mothers" handlar om två livsöden, min mormors och min mormors mors. I deras täta brevväxling har jag följt deras liv och fascinerats av historien. Genom att ta tillvara linne, monogram samt bitar av spets och silke berättar jag med färg och text deras historia. Arbetet har också resulterat i en bok med brevsamlingen.
"Självporträtt"

"Självporträtt", 20 cm x 30 cm. Teknik: Fototryck på silkefibrer. Applikation på linne. Fritt broderi.

"Seven Generations", 100 cm x 71,5 cm. Teknik: Fototryck på bomull och silkefibrer. Råkantsapplikation på maskin. Silkebroderi, linnespets och oljekrita. Maskinkviltad

 
"Seven Generations"
"Seven Generations", detalj

 

"Ia"
 
"Ia", 15 x 21 cm, ingår i Through Our Hands Portrait Shuffle och är ett fototryck av ett brev på siden med en handkviltad applikation av ett fototryck på silkefibrer. Fotografiet är från 1920 och jag har bearbetat det i Photoshop. Arbetet är traditionell kvilt i tre lager som jag klistrat på canvasduken.


"Dear Miss Clara #2"
"Dear Miss Clara #2", 10" x 7", ingår i SAQA Trunk Show. Fototryck på silkefiber och batik maskinapplicerade på handfärgad linnedamast. Handbroderi."Tre generationer"
"Tre generationer" 56 x 60 cm. Teknik: Fototryck på sidenorganza applicerat på handfärgat råsiden. Maskinkviltat linne och siden, dekorstygn, spets.

"Clara"
"Clara" 61 x 55 cm. Teknik: Fototryck på silkefiber och linnetyg applicerade på handfärgat råsiden. Applikation av brysselspets, maskinbroderade monogram målade med oljekrita, frihandskviltad på maskin.


"Dearest Darlings"

"Dearest Darlings" 100 x 90 cm. Teknik: Applicerat fototryck på silkefiber och linnetyg, handmålat och handfärgat siden, sidenbroderier, virkad spets. Frihandskviltad på maskin.


"Brev"
 
"Brev" 50 x 50 cm, djup 4 cm. Teknik: Fototryck på silkefiber och bomullstyg, handfärgad linnedamast och bomullstyg med akryltryck. Frihandskviltad på maskin. Monterad på canvas.
 
"Mothers II"
 "Mothers II" 49 x 49 cm - Såld Teknik: Applikationer i fototryck på silkefibrer och linnetyg, maskinbroderat monogram målat med oljekrita, målad. Mittparti i fri blockhusteknik med monogram, broderi och spets.


"Mothers IV"
 
"Mothers IV" 47 x 50 cm. Teknik: Fototryck på silkefiber applicerat på handfärgad linnedamast, maskinbroderat monogram målat med oljekrita. Mittparti i fri blockhusteknik, dekorstygn.
 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!