8 december 2009

Julförberedelser

Nu duger det inte längre att tillbringa dagarna vid symaskinen, det är så mycket annat som skall göras inför julen. Idag bakade jag pepparkakor, det hör julen till men jag kan inte säga att jag tycker att det är särskilt kul, kavla deg är inte riktigt min grej. Men nu är det gjort och jag kan stryka ett "måste" på listan.

Sängöverkastet är nästan klart nu, kanten skall bara sys fast. Jag hittade ett blått batikmönstrat tyg för USD 4 per yard hos Glorious Color Shop http://www.gloriouscolor.com/ som jag köpte till baksida, jättebra kvalitet och vilket pris! Bredden räckte ju inte till eftersom mitt överkast är 150 cm brett, men jag köpte 2 x överkastets längd. Sedan vek jag tyget på bredden räta mot räta och sydde ihop sidorna som en säck och skar upp botten i vikningen. Då fick jag en tub som klipptes upp på mitten, nerifrån och upp. När det var gjort hade jag ett stort tygstycke, lika långt som överkastet men med skarvsömmar på var sida om mitten. Skarvarna syns inte så väl om man placerar dem på detta sätt jämfört med om man lägger en skarvsöm i mitten av baksidan.

Jag har också sytt två kuddar som skall bli julklappar till barnbarnen. Lite onödigt att quilta dem, men det gjorde jag. Spiderman-tyget köpte jag på Ebay. Jag har just köpt ytterligare en kuddpanel med Spiderman eftersom han tycks vara populär och barnbarnen föredrar häftiga motiv framför gulliga. Mycket märkligt!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!