15 januari 2010

Att se och begrunda

Lite överraskande upptäckte jag i förra inlägget, där jag lagt upp bilder på planerade projekt, att jag plötsligt såg den planerade quilten med helt nya ögon. Jag tänker fr a på Snowballs. Tygerna gör sig inte alls bra i den tekniken, de ser faktiskt lite äckliga ut om man nu kan använda det ordet. De fungerar säkert mycket bättre i ett block med remsor enligt förslag på bilden från Hancock's of Paducha (nedan till vänster).
Det är nog inte dumt att ta en bild på en idé för att lägga t ex på datorns skrivbord - eller skriva ut - för att i lugn och ro med blicken nöta lite på bilden. Jag har en designvägg (träfiberplatta klädd med flanell) men där arbetar jag med pågående projekt, planeringar finns det inte plats för. På några quiltbloggar har jag läst att de skaffat digitala fotoramar. Hur gör ni?

På bloggen Anna syr fick jag tips om block  under länken Quilter's Cache,  väl värd ett besök! Antique Geometric har också mycket att erbjuda.

Jag beställde Judy Martin: The Creative Patchwork från Adlibris igår, billig kostar bara 91 kr.


Jag kom på att jag har ytterligare ett projekt på planeringsstadiet, det är 30-TALSTYGER som jag tänker skära ner i mycket enkla block, ungefär som på bilden ovan.

3 kommentarer:

 1. Hej, tack för tipset på mönster. Jätteläckert!
  Kul med lite nya länktips också!

  SvaraRadera
 2. Vera, var köpte du tygerna? Behöver tips inför kursen.

  Undrar
  Barbara

  SvaraRadera
 3. Barbara, om det är 30-talstygerna du undrar över så är det en Charm-pack som jag köpte hos The City Quilter, NY.

  SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!