22 januari 2010

Block 3 är klart
Idag har jag sytt Block on Barns nr 3, Milky Way. Precis som de tidigare blocken har jag sytt i paper piecing men jag är inte riktigt nöjd med utförandet, det kanske hade varit smidigare att sy blocket med snabbsydda trianglar. Men det får vara som det är tills vidare, det kan hända att jag  inte kommer att behöva använda alla block jag syr.


Boken jag beställt, "The Creative Pattern Book" av Judy Martin kom idag. Jag har tagit en snabbtitt och det jag fastnad mest för är alla fina förslag hon har gjort på quiltning. Mallarna är lätta att rita av och de flesta ser inte svårsydda ut. Just quiltning är en utmaning och när man har sett riktigt vackra arbeten, de behöver inte vara särskilt komplicerade, så förstår man hur mycket det gör för quilten som helhet. Man kan lyfta fram eller trolla bort detaljer, helt fascinerande. Nu måste jag göra iordning några provlappar för att träna.3 kommentarer:

 1. Cissi i Uppsala23 januari 2010 12:03

  Boken ser riktigt bra ut, kanske ska beställa den själv. Jag håller med dig om att det hade nog varit lättare att sy blocket med hst. Det verkar lite som att gå över ån efter vatten att sy med pp-teknik. Trevlig helg önskar Cissi

  SvaraRadera
 2. Den boken är bra! Har den, men har inte sytt något ur den ännu, har så många projekt som väntar... Vet du hur man ska göra för att kunna prenumerera på din blogg i Google Reader? De flesta bloggar har en länk dit.

  SvaraRadera
 3. Tack för din fråga om prenumeration på bloggen, det hade jag inte en tanke på! Nu har jag lagt till ett par knappar, hoppas att det fungerar och att det är svar på din fråga.

  SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!