3 februari 2010

EQ 6

Igår var jag på Quiltcaféet. En i gruppen håller på att sy ett bårtäcke, det mesta är redan färdigsytt men hon har problem att få rätt färger till mittmotivet. Hon berättade att hon sytt upp flera alternativ som hon sedan inte blivit nöjd med, därför har arbetet blivit liggande. Vi diskuterade lite kring programvaran EQ 6. Jag har funderat länge på om jag skall köpa det, nu har jag kommit så långt att jag satt upp det på min önskelista (födelsedag sent i vår!). Det finns tillfällen då jag jobbar med att rita ett mönster och testar färger. Till slut ser allt bra ut men när toppen är klar ser jag att det kunde blivit bättre med någon annan valör. Men det gäller som alltid med ny programvara att man kan ta sig tid att verkligen lära och sedan utnyttja det.

Cissi syr en Gingham Girl

Jag ägnade kvällen åt att sy flera (tråkiga) Snowball Blocks. Men det är ett lagom arbete att ta med och kräver inte så mycket koncentration. Nu skall Söndagsgruppen träffas och jag behöver förbereda något. Det är en heldagsträff och vi är inte så många så då hinner man en del. Kanske, kanske skall jag skära Kasurin! Anne har lovat att ta med Kaffe Fassetts nya bok "Simple Shapes Spectacular Quilts: 23 Original Quilt Designs". Jag har haft den på bevakning på Adlibris och fick meddelande om att den kommit. Tyvärr var jag inte snabb nog och nu får jag meddelande att den ännu inte är utkommen, snopet!

1 kommentar:

  1. Cissi i Uppsala3 februari 2010 17:59

    Vera, i de tre senaste numren av FatQuarter finns en svensk introduktution till EQ6. Du gör rätt som har satt upp det på önskelistan. EQ är ett roligt program.

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!