2 mars 2010

Frihandsquiltning

Jag har anmält mig till en kurs i frihandsquiltning hos Quiltbiten, det är andra träffen ikväll. Första gången missade jag eftersom jag var bortrest men nu har jag försökt att ta igen övningarna de andra gjorde. Mönstret längst ner till vänster tycker jag går hyfsat bra att göra, det med "stenar" alldeles ovanför också men de bägge andra vill inte alls bli som det är tänkt. Men det sägs att det är träning som gäller.

Nu har Anne och jag anmält oss till Festival of Quilts i Birmingham. Vi hade tur och kom med på de kurser vi önskat vilket innebär att jag skall gå en heldagskurs, "Free Motion Feathers for Everyone" för Philippa Naylor och en heldagskurs, "Diamonds" för Kaffe Fassett. Det skall bli jättekul men samtidigt känns det lite pirrigt, till Fassetts kurs skall man ha med massor av tyger. Jag har beställt hans senaste bok "Simple Shapes Spectacular Quilts", det är säkert bra att titta igenom den före kursen.

Dags att fortsätta övningarna i frihandsquiltning inför kvällen!

3 kommentarer:

  1. Inte illa för en total nybörjare! Du har redan en skaplig stygnlängd och mönster blir lättare och lättare att lära sig ju mer man tränar.
    Lycka till med kursen, det kommer att bli jättebra!

    SvaraRadera
  2. Cissi i Uppsala3 mars 2010 16:43

    Free motion feathers for everyone kan jag bara rekommendera. Phillipa Naylor är en duktig lärare och en trevlig person.

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!