8 mars 2010

Hjärnsläpp

Jag vill gärna visa den quilt som inspirerade mig till att plocka fram scrapslådan i fredags, det var Agnetas vackra quilt som visades på Quiltcaféet.

Igår beställde jag "Kaleidoscope of Quilts" men upptäckte idag att jag redan har den i bokhyllan, jättepinsamt! Men det gick som tur var att avbeställa boken. Nu har jag skickat iväg en beställning på röda tyger, inte ett enda av de tyger jag har valt ingår i Fassetts quilt utan jag har valt fritt, något som särskilt poängterades att man skulle göra. Förresten, à propos länken, så tycker jag att det är märkligt att både bilder och beskrivningar ur en bok får publiceras sådär, men de har naturligtvis tillstånd.

Söndagsgruppen träffades  igår och jag sydde en hel del 9-rutor till dotterns överdrag. När jag kom hem försökte jag klura ut hur jag skulle sammanfoga blocken och nu har jag lagt ut ett förslag:
Jag har ett par andra 9-rutor också i liknande färger men om tygerna räcker så tror jag detta blir bäst. Det är inte så stora kontraster men jag vill ha ganska milda toner. När jag grubblade över hur blocken skulle se ut, 9-rutan är bara 3", så kom jag på att jag kunde ta hjälp av Marti Michells Encyclopedia, ytterligare ett hjälpmedel som står på hyllan. Där fanns givetvis massor av idéer att testa och nu skär jag vinklarna efter hennes mall.

Cissi sydde på en färgglad BOM igår. Om två veckor åker hon tillsammans med en liten grupp quiltare till Lancaster, jag är verkligt avundsjuk. Jag har bett henne att köpa en Log Cabin-linjal, ytterligare en grej som kommer att ligga och sedan falla i glömska. Är det åldern eller är jag bara prylgalen?

Cissis BOM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!