25 april 2010

Det glada 30-talet och trapunto

Pinwheel


Igår hade ungefär halva gruppen i Quiltcaféet kurs i 30-talsblock för Ann-Margret Wallner, det var jättelyckat! Eftersom vi var så många hade vi blivit lovade att hålla till hos Åsa i Österby, tyvärr satt värdinnan fast i New York p g a vulkanaskan och kunde själv inte delta. Vi fick sy tre olika block, Pinwheel på bilden ovan tyckte jag bäst om. De rundade sömmarna var "lagom" på många sätt och blocket var roligt att sätta samman. Tyger hade jag köpt i Charm Pack tidigare men jag kunde inte låta bli att köpa det blå som jag satte i mitten av Ann-Margret. Jag skall sy fler av detta block till ett litet täcke.

Det andra, eller rättare sagt det första blocket jag sydde eftersom jag trodde det skulle vara lättast, var oväntat svårt.  Vi var många som hade problem och tänkte fel när vi skulle räkna ut måtten med och utan sömsmån. Jag var inte den enda som fick sprätta och börja om. När resultatet var klart är jag ändå inte nöjd eftersom jag tycker att konturerna i korset flyter ut i det rödmönstrade. Tyvärr tog jag inte kort på andras mer lyckade block.

Det tredje blocket var en applikation, Grandmother's Gift, det hann jag tyvärr inte sy. Men Ann-Margret visade oss applikationssömnad.

Ann-Margret hade med sig en underbar gammal 30-talsquilt från USA som hon hade köpt i London. Den är helt handquiltad. Lägg märke till kanten, den är också tidstypisk.                                        Autentisk 30-talsquilt från USA

Jag har fått ytterligare två röda tyger från Hancock's som skall ingå i sommarkursen "Diamonds". Tre andra tyger som jag beställt gick inte att få men jag har valt ut ett par andra som jag väntar  på.

Westminster: K Fassett "Wood Ear", P Jacobs "English Rose"

Igår fick jag också material till två block som skall ingå i vänskapstäcket, ett av dem måste jag hinna sy till på torsdag. Jag har äntligen sytt klart alla 80 bruna 9-rutor som skall ingå i dotterns stolsöverdrag. Nu skall jag sätta ihop blocken och fundera på hur ramen skall utformas.

Hur går det med frihandsquiltningen? Jo, sist fick vi prova på trapunto, jag sydde ett par cirklar, dels med polyestervadd, dels med bomullsvadd. Polyestervadden blev inte alls bra, det blev som en rund pudding, eller som ett bröst tyckte någon. Det blir ingen bild! Vi har en gång kvar och då skall vi sy något dekorativt och täcka hela quilten med olika typer av quiltning.1 kommentar:

  1. Härliga block! 30-talskvilten är jättefin, tack för titten!

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!