10 april 2010

Nya tyger, nya projekt

Igår hade Quiltbiten i Uppsala invigning i nya fina lokaler. Jag var naturligtvis där och tittade runt, och jag var verkligen inte den enda! Träffade många quiltvänner, kul! På inköpslistan hade jag kompletteringsköp till Quiltcaféets väntäcke, jag köpte beige bottentyg med text (Stof) samt tre enfärgade som skall matcha de tre mönstrade tygerna från Windham som jag köpte förra sommaren.
Vänskapstäcket går till så att vi 12 som deltar väljer ut bottentyg och sex andra tyger. Sedan syr vi ett  valfritt 12" block som vi behåller och skickar tygerna vidare till nästa namn på listan. När det avslutas har jag förutom mitt eget block fått 11 olika nya block av de tyger jag från början valde ut. Sedan kan jag sätta samman blocken som jag tycker passar bäst. Jag har bestämt att sy Rising Star som mitt första block.

På inköpslistan hade jag också ett naturvitt bottentyg som jag skall använda när jag syr Pinwheel Sampler. Jag har blivit förtjust i blocken och tänkte använda mig av en rulle Hoffman's Watercolor Wraps som jag har haft liggande länge utan att riktigt veta vad jag skall använda dem till. Jag köpte dem för att jag inte kunde motstå färgerna. Bottentyget jag köpte är Holly Holderman "Antique Dots", det blir en färgglad quilt när den blir klar!
Som invigningspresent fick jag mönster till en kasse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!