12 juli 2010

Kursförberedelser och getingsommar

Imorse innan solen stod som högst satte jag igång att skära diamanter som jag skall ha med mig till kursen för Kaffe Fassett i Birmingham. I kursanvisningarna står att man skall skära 5 - 6 diamanter av varje tyg och testa att kombinera dem. Jag har köpt tyger av fyra olika designers, Kaffe Fassett, Brandon Marbly, Philip Jacobs och Martha Negley, alla från Rowans (om jag inte minns fel). Tygerna fungerar mer eller mindre bra tillsammans, jag har kanske svårast att placera in Brandon Marbleys zig-zag men det gick så småningom. Tyvärr är bilden alldeles för mörk i nederkanten, men det får duga. Jag skall låta den sitta uppe på designväggen ett tag så jag kan testa lite andra kombinationer.

Vid lunchtid tog jag en paus i skärandet och gick ut i trädgården för att rensa lite. Jag gav mig på att kapa en idegransgren för att ge mer utrymme till en ros. Det gick inte så bra, grenen var för grov, men när jag höll på reagerade jag över att det surrande så omkring mig. Plötsligt upptäckte jag att jag trampat i ett getingbo och blev stucken i knät! Tur nog är det bara bin jag är allergisk emot så det gick bra, men jag gick inomhus och stängde fönstren, sedan tröstade jag mig med en glass.

Ge gärna tips om hur jag kan förbättra kompositionen!

2 kommentarer:

 1. Läckert med romberna, det ser jättehärligt ut. Maffigt mycket färg.
  Otur med getingarna, hoppas de har vett att flytta!

  SvaraRadera
 2. Why would you want to "improve" it? I think it looks FABULOUS!! It's reminds me of a blooming garden, and the way you arranged the fabric so it seamlessly blends from the lights to darks is pure genius.

  The heck with what the instructions say - make the quilt you want. Check out all the different interpertations of Kaffe's Sunflower/Diamond quilt. Also, the Blooming 9-patch quilt from the book "Traditions with a Twist."

  I think you did a great job combining the fabrics.

  SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!