Lapptäcksutställning Mora

Värme och annat jobb har hållit mig borta från bloggen ett tag. Igår åkte Maken och jag till Dalarna för besök på lapptäcksutställningen som Ovansiljans Quiltförening anordnat i Mora, men först stannade vi till i Rättvik där sonen med familj var på semester. Det var så roligt att se sig omkring i Dalarna igen, vi tillbringade många somrar där när barnen växte upp!

Utställningen var fin, jag blev förvånad över att de hade så många quiltar att visa eftersom de tydligen anordnar utställning varje sommar. Jag tog många bilder som jag blev inspirerad av, bl a dessa två från Jämtkvilten. Jag tycker de är så vackra i sin enkelhet. Det är fantastiskt att se hur många skickliga quiltare vi har i Sverige! När jag ser vad de har gjort så tänker jag inte "arbete" utan "glädje", för trots att det ligger oändligt många arbetstimmar bakom så är det ändå glädjen att skapa något vackert som dominerar. Förresten, på tal om arbetet bakom, hur många gånger har jag inte hört kommentaren: "Så fint, hur har du kunnat göra det?" när någon "icke-quiltare" sett att jag använt flerfärgad tråd i quiltningen, det är sådant som imponerar!


Naturligtvis fanns utställare på plats och jag vandrade runt ett tag men köpte faktiskt inget, trots att jag blev sugen på en del tyger, för att inte tala om den nya symaskinen från Janome! Jag visade den för Maken och berättade att det var just en sådan jag önskade. Men det är egentligen en halvsanning, för jag är så nöjd med min Husqvarna Platinum 750.

Hemma igen fanns ett paket i brevlådan - EQ7 hade kommit!

Kommentarer