Snabbsydd topp


Äntligen har jag kommit igång och återfått min skaparlusta! Jag tog fram tygerna som jag fick förra julen till en quilt som jag såg i Quiltmania No 72, 2009. De stormönstrade tygerna är Kaffe Fassetts, desamma som i beskrivningen, de enfärgade och randiga/rutiga hittade jag hos Syrum Q i Uppsala och det är tyger från Oakshott. Stora, enkla block, så snabbt har jag aldrig sytt en så stor topp tidigare. Jag fick tyg över så jag gjorde paus i sömnaden emellanåt för att konstruera en väggquilt av mina scraps, jag behöver byta ut den jag har i sovrummet, en Sampler från min nybörjarkurs för ca 6 år sedan.
Färdig topp ca 170 x 210 cm
Rikstäckets kalender 2011 har kommit och min quilt "Boxar" är mars månads quilt. Jag fick också en hälsning från Berit Hokansson som jag gått en kurs för, min "Kub i Kub" finns i hennes galleri.

Mellan varven sprättar jag. Mitt barnbarn sjöng: "Jag hamrar och spikar och bygger en bil", själv muttrar jag: "Jag sprättar och sprättar, det blir nog en quilt". Jag blev så missnöjd med resultatet när jag quiltade med min nya tråd (14 nov), det är inte trådens fel, det jag ogillar är nyansskiftningarna som jag tycker är alltför skarpa. När jag testade tyckte jag att det såg bra ut men helheten blev en besvikelse. Jag funderade på om jag skulle stuva undan quilten, egentligen är det nog inte bara quilttråden som blev en besvikelse utan också quiltens design, men det blir sprättning.

Misslyckad quiltning


Kommentarer