En bit på väg

Söndagsgruppen träffades igår, en trevlig sysöndag som vanligt. Jag lämnade min "snabbsydda topp" hemma, jag håller på att quilta den men då sitter jag bäst hemma. Istället tog jag med material till min Kasuri. Det gick naturligtvis utmärkt att skarva de bitar som jag skurit fel (hörnen i "snöbollarna"), det kommer inte att synas - om jag inte gör som man brukar - påpekar det! Jag tycker bättre om den nu när mönstret framträder. Korttricket är faktiskt lätt att sy, jag minns det som något verkligt svårt när jag var nybörjare och skulle sy ett block till min Sampler.På designväggen: Några block till "Kasuri Royale" 
(mittblocket är vänt åt fel håll, jag vet!)
 
På kvällen kröp jag ner under täcket och bläddrade i några quiltböcker som jag inte hade tittat i på länge, Sally Schneider: Crazy for Scraps och Christine Porter: Tessellation Quilts. I den senare finns ett projekt som jag började på för ett par år sedan, "Falling Colors", kanske dags att ta fram det igen? Cissi och jag pratade om att vi skulle sy log cabin under hösten, vi har ju faktiskt köpt Marti Michells log cabin-linjaler, så jag plockade också fram Judy Martin: Log Cabin Quilt Book för att hämta lite inspiration. Visst blev jag inspirerad, men jag kommer att sy något mycket, mycket enklare!

Kommentarer

  1. Vilka vackra tyger du har kombinerat! Rött och svart kan väl nästan aldrig bli fel!? Och ja, jag tycker precis som du gjorde från början - att det ser JÄTTE svårt ut att sy en så vacker quilt!
    Men det beror kanske på att jag är så mycket nybörjare man kan bli, håller mig fortfarande till enkla "bond" rutor.
    /Mari

    http://neomasfrestelser.blogspot.com/

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!