Sprätta eller inte sprätta det är frågan

Jag har böjat att quilta min lilla Civil War-pläd i diket mellan rutorna. Testade Janomes Ditch quiltfot men det gick inget vidare eftersom materialet var för tjockt. Pressarfoten sköt tyget framför sig, man måste använda en övermatare för att det skall fungera. Nu på fotografiet ser jag plötsligt att jag skulle ha vänt på en av de lodräta randiga bårderna så att den blev liksidig i ränderna. Åh!!!!!!!!!!!! Jag koncentrerade mig helt på att de små blomknopparna i ränderna skulle ligga åt samma håll. Måste man sprätta???? Tur att jag inte har hunnit quilta mer än den innersta smala ramen. Men å andra sidan, vem tänker på det? Den skall inte hänga på någon vägg utan ligga vid fotändan på gästsängen. Skall erkänna att jag redan har sprättat quiltningen en gång. Jag började med att quilta ett diagonalt rutmönster men det blev inte bra, alldeles för rörigt så den quiltningen pillades upp och gjordes om!

Anne och Cissi var här en stund och fikade efter att de besök Vårsalongen i Storvretas bibliotek. De var imponerade över att det var så mycket fint som visades.

Kommentarer

  1. I love your quilts - this one caught my eye and I had to look at the others. I very much like the gradation and rainbow-like structure.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!