1 maj 2011

Mitten i fokus

Nu har jag varit två dagar på Leufsta Quilt, gått kurs för Mirjam Pet-Jacobs och påbörjat en Window-Quilt. Det har varit jätteroliga dagar! Jag var inte så lite orolig innan jag for, dels eftersom jag aldrig har testat Art Quilt tidigare, dels eftersom "fritt skapande" är en jätteutmaning för mig. Men jag överträffade mig själv och det gick riktigt bra.
Mittblock (något beskuret)
Mittbocket gjorde jag av två lager vit sidenorganza. Jag la rundlar av knyppeltråd mellan lagren för att forma en blomma och antydan till blad. Quiltade i rundlarna och lite "bubblor" med vit rayontråd. Sedan gjorde jag en ram av frihandsquiltad spets på Soluvlies. Nu håller jag på att quilta den yttre ramen i Crazy Quilt.
Detalj av yttre ram
Till ramen har jag använt vita tyger med olika struktur av linne eller bomull. Det är bitar av en hemvävd handduk, lite engelsk brodyr, batist m m. En liten bit knypplad spets finns också med samt några små "stänk" av crèmefärgat siden från en underklänning. Från början la jag in stänk av mörkt violett siden men ångrade mig och bytte sedan ut bitarna mot crèmefärgat (jag är fena på att sprätta!).
Judits kursarbete

1 kommentar:

  1. Hej Vera !
    Jag har skickat dig en award . Läs min blog .

    Yvonne
    http://www.yvonnesquiltingandflowers.blogspot.com/

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!