11 juni 2011

Art Quilt

Jag har sytt klart min Window-Quilt, ett kursarbete på Leufsta Quilt för Mirjam Pet-Jacobs. Ramen är gjord i Crazy Quilt av olika bomullstyger med mönster vitt i vitt samt ett ljusblått och lite scraps av sidentyger. Ursprungligen sydde jag en ram av linne- och bomullstyger blandat, en del hemvävt och inslag av spets, men resultatet blev inte bra, det blev en för grov struktur. Jag köpte lite nya tyger hos Quiltbiten och resultatet har blivit bättre.Visst kan jag tycka att en del detaljer borde ha varit annorlunda nu i efterhand när jag ser resultatet, men det är ett nybörjararbete!
Window Quilt, kursarbete
Detaljbild 1
 Mittpartiet är sytt med två lager sidenorganza (en gammal gardinlängd) och "kronblad" av knyppeltråd. Ovanpå detta har jag frihandsbroderat på maskin med rayontråd. Den spetsmönstrade ramen är frihandsbroderad med melerad rayontråd och lite silverinslag på Soluvlies som sedan har avlägsnats. Jag är helnöjd med mittpartiet men behöver träna mer på att maskinbrodera "spets".
Detaljbild 2
Kantremsan skar jag enkel och vek mot baksidan och sydde fast med smygsöm. Nu letar jag efter en lämplig plats att hänga min Art Quilt på. Platt mot en vägg är inte helt lyckat eftersom jag gärna vill att ljuset skall komma in bakom mittpartiet.

Jag köpte mer vit sidenorganza häromdagen som jag har färgat i té, det blev ganska lyckat. Jag gjorde en stor knut på tyget för att få fram en flammig effekt och det gick bra. En bit ljust grågrön tyll kom jag också hem med, jag vill gärna arbeta fram flera "mittbitar".

Från Adlibris har jag beställt Susan Briscoe: Japanese Taupe Quilt Blocks och Jinny Beyer: Golden Album Quilt, de bör komma nästa vecka.

Min japanska trädpion har blommat helt fantastiskt nu på försommaren, se rubrikbilden. Den frösår sig gärna och jag har ett par småplantor på tillväxt.

Glad Pingst!

2 kommentarer:

  1. Wow...that is amazing....what a fantastic job...

    SvaraRadera
  2. Vad fin den blev. Har du kommit på var den ska hänga?

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!