Hemma igen

Jag har haft jättetrevligt på quiltfestivalen i Birmingham! Vi var sammanlagt 10 kvinnor från Uppsala som bodde på samma hotell (Ibis Birmingham Airport), de flesta var faktiskt nya bekantskaper för mig. På kvällarna gick vi ut tillsammans och åt så det blev mycket prat och mat.

Innan jag åkte hemifrån hittade vi en bild som maken tagit i Funäsdalen för flera år sedan, den kändes helt rätt för det projekt jag skulle skapa på kursen "Landscape Confetti".
Höst i Funäsdalen

 Kursen gick ut på att vi skulle färga bitar av siden som vi sedan skulle använda när vi "målade" ett landskap under två lager av svart tyll.  Färgerna vi använde var "Colorhue Dye" och de var mycket enkla att använda. Extra roligt eftersom jag länge har varit sugen på att testa textilfärgning. Denna typ av färg går inte att använda på bomull, men är lämplig för siden, linne och rayon. Jag har precis fått bekräftelse på min beställning av färg från Dharma Trading i USA men leveransen kommer att ta några veckor eftersom jag beställde billigaste frakten.

Vi använde oss av små plastpåsar med ziplås, hällde i en kopp kallt kranvatten och blandade i några droppar färg. Sedan var det bara att stoppa ner en torr bit siden (en remsa på någon decimeter var lagom) i färgbadet och bearbeta tygbiten utanpå plastpåsen. Tyget tog upp det mesta av färgen så vattnet var mer eller mindre klart när tygbiten var genomfärgad. Då var det bara att krama ur vattnet (fortfarande utan att behöva doppa ner fingrarna i badet, det gick att göra från utsidan av plasten). Tyget torkades slutligen i en handduk och kunde sedan strykas helt torrt.

Mitt påbörjade projekt

 Jag visar mitt påbörjade projekt men det är mycket kvar att göra, t ex lägga in mer svart, men det tror jag kommer med quiltningen. Kanske lägger jag på lite mer silkefibrer också. Jag köpte en del silkefibrer, både färgat och ofärgat, hos Stef Francis.Silk wasts från Stef Francis


 

Noriko Endos nyutkomna bok som jag också köpte
 

Jag köpte några andra böcker också, Kathy Brown "Strip-Smart Quilts" som innehöll en del fina mönster och Kaffe Fassetts senaste med quiltar fotograferade på Skansen.


Tyg köpte jag förstås en del också. Först sprang jag på mönster och tyg till en stor shoppingkasse från Amy Butler som jag faktiskt har tittat på tidigare på nätet och varit lite sugen på, nu kunde jag naturligtvis inte låta bli!


Tyger till Spice Market Tote, fodret skymtar överst och nederst till höger
  
Jag köpte den lite kraftigare kvaliteten som ligger på dubbel bredd, ett inredningtyg till både yttertyg och foder och jag tror kommer att tåla en del.


Två Jelly Rolls av Kaffe Fassett-tyger,  "Pastels" från The Cotton Patch tillsammans med ett prickigt "vitt i vitt" skall bli ett överkast till yngsta barnbarnet. En Charm-Pack med 80 Oakshottyger, två av varje nyans, kunde jag inte heller motstå, fyra rullar med 1000 m Madeiratråd, en nålpåträdare, en broderbåge och lite Angelina blev det också. Packningen ökade åtskilliga kilo!

Quiltar från utställningen kommer jag att lägga ut lite senare.

Kommentarer

  1. Låter som en härlig vistelse i Birmingham. Landskapet är fantastiskt och det verkar kul det där med färgningen. Fina tyger och böcker har du också köpt. Vi ses nästa söndag.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!