30 augusti 2011

Trial and error

Jag har börjat quilta min "diamanttopp". Det skall ju bli ett överkast till en dubbelsäng och jag hade tänkt att för enkelhets skull (och med tanke på det minimala utrymme som finns att hantera ett överkast i symaskinen) maskinquilta lodrätt i diamantspetsarna. Men tyget jag köpt till baksida, och som jag tycker är mycket vackert, har lodräta ränder och jag insåg snart att detta inte skulle bli en lyckad kombination. Ändå måste jag testa! Naturligtvis fungerade det inte, quiltningen korsade ränderna hit och dit på ett sätt som inte var acceptabelt för baksidan, så jag sprättade!
Quiltning i diket
Nu har jag påbörjat en ny quiltning av diamanterna i diket, vilket innebär att baksidan blir diagonalt quiltad över ränderna, mycket bättre! Faktiskt lite mer lätthanterligt i symaskinen också. Nu är det bara att tuta och köra.

Lite nytt tyg måste jag nog visa. Jag har fått beställning på en Flea Market Bag i  rost, kunde inte motstå att köpa en bit av Philip Jacobs "Japanese Chrysanthemum", läckert eller hur?
Philip Jacobs "Japanese Chrysanthemum"
I förra veckan träffades Quiltcaféet för första gången på terminen, sju kom men det var bara jag som hade symaskin med mig. Jag hade tänkt att sy applikationer till Japanese Dolls men hade glömt vlieseline så jag gick hem tidigt. Söndagsgruppen har också haft träff men då var jag tyvärr förhindrad att gå.

1 kommentar:

  1. Vad du kämpar på med kviltning och likaså sprättning. Det ska bli roligt att få se den färdig.

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!