2 oktober 2011

En till och mer om färg

Spice Market Tote
Den stora torgkassen som jag sytt i tyg från Amy Butler (inredningstyg) är klar. Passar perfekt att trycka ner allt i när jag skall iväg och kvilta. Jag ingen vadd i kassen utan har pressat fast flera lager vävd vlieseline så att den har blivit stadig men ändå är mjuk. I botten har jag en lös, tygklädd platta som jag skar ut ur en stor ICA-shoppingkasse. Det blev mycket tyg över så det kanske blir en kasse till så småningom - men det kommer att dröja.

Madeira Rayon 40
Jag har köpt på mig lite kvilttråd, Madeira Rayon 40. Jag tycker att tråden har en fin lyster och den fungerar bra i mina symaskiner.

Just nu väntar jag med spänning på resultatet av min tygfärgning. Canvas i Göteborg har en enkel beskrivning på hur man använder  Fibercrafts Fibre Reactive (Procion MX) och nu har jag gjort två test, tunt linne som jag färgat gult och en bit damast som jag färgat röd. Häromdagen gjorde jag ett första försök med att färga vanligt bomullstyg.  Jag följde en engelsk bruksanvisning som var ganska invecklad och resultatet blev totalt misslyckat och jag blev jättebesviken. I dag hittade jag Canvas enkla beskrivning på nätet och jag tror att jag lyckats denna gång. Håll tummarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!