Insnöad

Nyligen skrev jag om blåsippan som kom med löfte om vår, idag är de översnöade, det är så ledsamt. Det är riktigt innesittarväder idag och jag behöver röja rejält i mitt syrum. Förra veckan var jag på kurs fyra dagar på Leufsta Quilt för Elsbeth Nusser-Lampe, textilkonstnär från Freiburg. Under påskveckan deltog hon först i en utställning i Orangeriet på Lövstabruk och senare arrangerades workshops med textila experiment. Vi frihandskviltade och broderade fritt på maskin samt testade undertrådsbroderi. Det fungerade alldeles utmärkt att linda upp en odelad länk moulinégarn på spolen och sy utan att behöva justera inställningen. Allra mest spännande var det när vi fick måla med akrylfärg på vliesofix. När vliesofixen hade torkat kunde vi föra över färgen på tyg och med ett lager organza överst fick vi fram varierande djup.
Detalj av kvilt med smält organza
Elsbeth lät oss också smälta organza med hjälp av en slags varmluftpistol, det var riktigt häftigt. Det gällde att täcka över de delar som inte skulle smältas och att se upp var man placerade fingrarna.

Gå gärna in och titta på Elsbeths arbeten på hennes hemsida. Hennes textila verk är underbart vackra! Jag kan inte säga att jag själv åstadkom så mycket vackert under mitt experimenterande, rent tekniskt var det inga svårigheter men jag saknar erfarenhet av färg och form. En blomma som jag gjorde skall jag i alla fall visa, den har så vacker färg.
Detaljbild av applikation med hortensia

Kommentarer