14 maj 2012

Flera småkviltar

Hortensia I
Jag blev så inspirerad att fortsätta pröva de tekniker jag lärt mig på senaste kursen hos Leufsta Quilt, så i snabb takt har jag gjort tre småkviltar vardera ca 24 x 30 cm stora. I samtliga fall har jag använt ett handfärgat tyg från Mali som bastyg. Hortensia I är sydd med applikationer, franska knutar och maskinkviltad.

Hortensia II
I Hortensia II har jag täckt ytan med Vliesofix samt en svagt grön nylonschal. Applikationerna som ligger under schalen består bl a av riktiga torkade blommor från hortensia. Dessutom har jag på några ställen använt akrylfärg, franska knutar och maskinkviltning.
Maskrosor
Maskrosornas stjälkar och några av bladen är klippta ur ett ark Vliesofix som jag först målat med akrylfärg på klistersidan och sedan strukit fast. Maskrosen är en applikation och fröställningen består av silke och maskinbroderi. Hela ytan är täckt med Vliesofix samt en tunn gul nylonschal. Lite fritt broderi och maskinbroderi.
Jag blev så förtjust i bottentyget, som jag inte kan få tag på längre, att jag försökte mig på att färga några bitar av en linneduk idag. Det blev inte så tokigt och går säkert att använda till något.

1 kommentar:

  1. Åhh... jag är mäkta imponerad av det du sytt!! Tänk vad man kan åstadkomma om man bara vågar försöka... du har inspirerat mig!! Kanske blir det nåt för mig med!
    Ha det gott

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!