21 juni 2012

Syhelger

Vi hade en härlig syhelg på Björkdala gård, fint väder men lite kyligt. Jag "mackade" min gula Fassett-pläd och kviltade den nästan klart. Jag trodde att det skulle vara idealiskt att kvilta under en syhelg, men det var inte helt lyckat. Lite för intensivt arbete för att kroppen, främst axlarna, skall orka. Dessutom fordras koncentration. Nåväl, nu håller jag på med bindingen så den kommer att bli månadens OPAM.
30-talsblock

Japanese Dolls
I helgen som gått var jag med en annan grupp till Älvkarleö Herrgård. Vi var 12 stycken som hade två övernattningar och det var jättetrevligt! Jag hade med mig färdigskuret tyg till 30-talsblock och fick en hel del sydda. Som omväxling hade jag tagit med mig tyg och mallar till Japanese Dolls, men det var lite pilligt att hålla på med applikationerna och springa fram och tillbaka till strykjärnet. Jag skall försöka göra klart den bonaden under sommaren.

På måndag skall jag till Yvonne Kervinen i Östhammar på färgkurs. Skall bli jättekul, hoppas på fint väder så att vi kan vara utomhus. Jag har packat ner sex meter vitt tyg att färga och lite Milette Windeleinlagen som är utmärkt att färga och använda till applikationer i små väggkviltar. De är ganska tunna så de är svårfotograferade men jag har tagit en bild på en gulfärgad Milette-bit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!