11 juli 2012

Sömmar

Japanese Doll
Jag gillar verkligen min Janome 3160! Hemma har jag mest sytt på min Husqvarna Platinum men eftersom den är på service och jag kommit igång med mina Japanese Dolls är jag hänvisad till Janomen. Den har jag tidigare mest använt när jag rest bort för att kvilta eftersom den inte väger så mycket,  men nu har jag testat den lite mer och hittade bl a sadelsöm, som jag blivit förtjust i. Sadelsömen har ett steg framåt, två tillbaka och ett fjärde framåt igen.
Sadelsöm
Applikationerna består av en massa småbitar som jag fogat samman med Vliesofix och sedan har jag gjort en smal zigzag med transparent tråd. Konturerna skall jag sedan kvilta med langett men jag vill markera en del bitar och då verkar sadelsömmen vara utmärkt.

Ikatvävt tyg, Kaffe Fassett
Jag har nyligen köpt två yards av ett lite annorlunda Kaffe Fassett-tyg. Oftast finner man en "falsk" version med tryckta prickar men E-Quilter hade bägge varianterna så då passade jag på. Bra att ha.


En ny bok har det också blivit, Gering J & Pedersen K: Quilting Modern som, inte oväntat, innehåller block med lite modernt stuk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!