Böcker och sånt

Lyckan är en bok, i alla fall ett av alla glädjeämnen. Jag har nyligen köpt Elizabeth Hartman: "Modern Patchwork", det är Elizabeth som har bloggen Oh, Fransson! och jag gillar mycket av hennes design även om jag inte riktigt har vågat mig på något mönster ännu. Jag blev nyfiken på boken eftersom hon skriver en hel del om projekten i sin blogg, skulle vara kul att sy i några av Amy Butlers tyger som jag har lite hatkärlek till. Jag tyckte verkligt illa om hennes tyger när jag först stötte på dem för 6 - 7 år sedan, men nu börjar jag så smått tycka att de är lite häftiga.
Elizabeth Hartman: Modern Patchwork
Boken hittade jag hos Adlibris och därifrån har jag också beställt Lintott, P & N: Antique to Heirloom Jelly Roll Quilts som troligen kommer med posten imorgon.
Jag väntar också på Ann Johnston: Color By Accident: Low-Water Immersion Dyeing som jag köpt begagnad från Alibris.

OPAM August: Japanese Dolls, ca 70 x 140 cm
Japanese Dolls är äntligen färdig, hoppas att få se den snart i dotterns hall. Jag avslutade den med en sk "dold" kant och är nöjd med resultatet.

Slutligen så har jag köpt ett nytt startkit av Color Hue eftersom jag erbjudit mig att visa den färgningstekniken för en grupp kviltare. Ett startset kostar ca 260 kr inkl frakt och beställs från Dharma Trading i USA. Bruksanvisning och pipetter ingår.

Nu skall jag fortsätta på min Hortensia-kvilt som jag inte kunnat ägna mycket tid senaste veckan.

Kommentarer

  1. Jag tycker att det var bra att Du avslutade Japanese Dolls med en dold kant. Det är ju själva figurerna på bonaden som ska dra till sig uppmärksamheten, inte ytterkanten.

    Dollandesign

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!