13 augusti 2012

Gå-bort-present

Jag har precis gjort klar "Hortensia IV" med applikationer av siden på bomullstyg. Det blir en lagom gå-bort-present i morgon när jag skall till en väninna.
Hortensia IV, 20 x 28 cm

Detaljbild
Tyger färgade med ColorHue

Eftersom jag skall visa några kviltare hur man färgar med ColorHue på söndag har jag färgat några provbitar bl a i linne. Personligen tycker jag att siden fungerar bäst, det tar snabbt upp färg och torkar fort men t ex linne och rayon går också bra.

Överst i bild har jag lagt ett "blöjinlägg", Windeleinlagen, som jag målat med pensel i svart och turkos. Jag målade först en gång med enbart vatten och därefter tog jag ColorHue och lite vatten blandat och strök på. Det är inte lätt att visa på foto men det blev lyckat, särskilt eftersom man kan få fram fina skiftningar genom att måla lite extra. "Blöjinlägget" går att tvätta i 60º. I mitt inlägg den 20 april visar jag en applikation som jag gjort av ett "blöjinlägg".

Till vänster syns ett sidentyg med lite speciell struktur som jag färgat i blått. Sedan ett mycket tunt gulfärgat linnetyg (gammalt lakan), ett svart och ett rött (heter inte Red utan Rose) linnetyg, ett tunt bomullstyg färgat med Rose och några droppar svart samt slutligen ett grönt linnetyg. När jag rotar runt i mina gömmor hittar jag massor av tyg att färga och som jag glömt att de fanns. Det blå sidentyget var en gång en klänning, men det var flera storlekar sedan.

5 kommentarer:

 1. Så underbara blommor.
  Kommer att följa din blogg med glädje!
  Hälsningar Gudrun

  SvaraRadera
 2. Your Hortensia IV quilt is just so, so beautiful! Well done :-)

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Thank you!!
  As you are "no-reply comment" blogger, I can answer you only this way, not directly (no email link):-(

  SvaraRadera
 5. nu är jag här igen och beundrar dina blommor! Du gör jättefina broderier!!
  Tack för ditt besök hos mig!
  Kram

  SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!