26 november 2012

Ett UFO mindre

Täcke 125 x 100 cm
Jag har gjort klar ytterligare ett litet täcke av Kaffe Fassett-tyger. Tygerna köpte jag sommaren 2009 i Birmingham och sedan dess har de mestadels legat som ett UFO, men nu är det klart! Känns skönt att få lägga undan så att jag med gott samvete kan starta något nytt. Det är sytt av snöbollsblock och frihandskviltat med mitt favoritmotiv "Carins blomma".

Inspirerad av Sonia Delaunay, 51 x 60 cm

En annan liten kvilt som jag avslutat är den jag gjort inspirerad av Sonia Delaunay med som saknade kantavslut. Det fick bli zigzag två varv med viscosetråd och ett mycket tunt band som inlägg. Tråden skiftar på liknande sätt som bakgrundstyget och det är jag nöjd med.

Jag väntar på två olika försändelser med backing, dels till Jelly Roll Race-kvilten, dels till den i reproduktionstyger. Jag hade också frestats att köpa två Jelly Rolls från Amy Butlers kollektion. Det är mönster som jag inte alls har gillat tidigare men nu dras jag mer och mer till dem. Så hittade jag rullen med "Spots" och då var det kört. I fredags kom försändelsen, Flat Rate från USA, men uppsprättat och tomt! En lapp från posten påklistrad med en ursäkt att försändelsen skadats under postbehandlingen. Självklart ringde jag och reklamerade men brev får man ju ingen ersättning för. Avsändaren måste också reklamera men nu har de mejlat att de skickat mig nya rullar, schysst! Så nu väntar jag igen. Men för att inte väntan skall bli för lång har jag börjat skära upp två andra rullar som legat i lådan, en vit och en Kaffe Fassett pastell! Inte så stor variation här inte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!