Kviltböcker

K Fassett, L Prior Lucy "Shots and Stripes"

 P Bolton "The Best of Quilting Arts"

Igår hamnade två nya böcker från Adlibris i min bokhylla, Shots and Stripes av Kaffe Fassett och Liza Prior Lucy samt The Best of Quilting Arts av Pokey Bolton. Jag har många, men inte alla, Kaffe Fassetts böcker och jag förvånas varje gång en ny bok kommer över att det mesta verkligen känns nytt och mycket inspirerande, trots att det är mönster eller idéer jag sett tidigare. Men det är färg- och mönsterkompositionerna som gör det! Jag blir lika lycklig varje gång jag bläddrar i en bok, vad sägs t ex om "Rosita Zigzag"?

"Rosita Zigzag"

"The Best of Quilting Arts" är som titeln antyder ett urval av artiklar som publicerats i tidskriften under de tio år som Quilting Arts funnits. Jag har bara varit prenumerant under det senaste året men jag har hittat många spännande artiklar och idéer så det var inte svårt att bestämma sig för att köpa boken. Jane Dunnewold skriver: "It's Irresistible!" om Flour Paste Resist och lämnar en utförlig beskrivning av tekniken som illustreras med "Mantra", detta måste testas!
Jane Dunnewold "Mantra" (detalj) 
Jag har också tittat på McCall's Free Modern Quilt Patterns där man kan ladda ner en gratis eBok med tre lättsydda kviltmönster. Boken är i pdf-format på 10 sidor så den är enkel att skriva ut om man föredrar papperskopia.  "Bumbles and Beads" är sydd av 2½" breda remsor, här skulle det gå bra att använda färdigskurna Jelly Rolls. "Lemon Squeezy" är sydd i quilt-as-you-go-teknik med remsor på diagonalen. Mönstret visar remsor skurna i bredd som varierar mellan 1½" - 3½" men kan lika gärna sys av färdigskuren Jelly Roll. Vilken härlig picknickpläd den skulle kunna bli! Har ni förresten sett att bl a Hancock's of Paducah säljer rullar med 6" breda remsor på full bredd? En sådan rulle skulle jag vilja testa. Bokens tredje mönster "Rainbow Rythm" är snabbsydda trianglar skurna av fat quarters.

Nu skall jag leta efter en plastrulle som jag kan använda till shibori.

 

Kommentarer

  1. I can see that you have the same weakness for books as me :-))

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!