18 februari 2013

Paris

Seine

Mässan "L'aiguille en fête" i Paris är avslutad och jag har fått se min kvilt på plats i utställningen "Les fils de la création d'Afghanistan en Europe".

Min kvilt "Cooperation"
Detalj DAI-diamanten i kviltens mitt


Min kvilt var kanske inte den allra tråkigaste på utställningen, men redan när jag hade skickat in bilderna kände jag att jag hade kunnat göra något roligare, men då var det så dags. Jag får se det som en erfarenhet och lärdom på vägen.


 Här är ytterligare bilder från utställningen, en del var upphängda som mobiler, andra var vägghängda.


 Här är bilder på några arbeten som jag tyckte var helt fantastiska:Ett nytt experimentellt samarbetsprojekt kommer snart att inledas där afghanska brodöser för första gången kommer att få tillfälle att arbeta med europeiska arbeten. Anmälan till detta skall ske före utgången av augusti i år.


"Risky Resemblances"

 
Det pågick flera andra utställningar, bl a hade Nigel Hurlstone ett 3.4 m x 2.3 m stort maskinbroderi "Risky Resemblances" med screen och tryck. Det var trångt och svårt att fotografera men jag visar de bilder jag lyckades ta. 
Detaljbild

Diana Brennan  visade fantastiska skapelser, tyvärr fick man inte ta foton men det finns lite att se på webben, bl a 
http://www.sydneydesign.com.au/2011/exhibitions/diana-brennan-entre-deux-textiles.
James Hunting visade några fina broderier: 
Broderi av James Hunting


 
19ème Carrefour Européen du Patchwork, Sainte-Marie-Aux-Mines, presenterade kommande kviltfestival i Alsace den 12 - 15 sep 2013 då bl a Philippa Naylor kommer att ha ett seminarium. Några kviltar från fjolårets utställningar visades:

Elsbeth Nusser-Lampe "Dandelions"

 


Jette Clover "White Wall"

Det var enormt många besökare på mässan och nästan omöjligt att tränga sig fram mellan stånden, gångarna vara på tok för smala. Om jag handlade? Ja, en röd Paint Stick och två afghanistanska broderier! Jag orkade helt enkelt inte trängas bland montrarna.
Afghanskt silkebroderi
Under parisvistelsen hann jag också med ett besök på Mona Bismarck American Center for art & culture där de nyligen invigt en utställning "Quilt Art" med 25 inlånade amerikanska kviltar från American Museum in Britain. Texterna till de olika kviltarna tilltalade mig särskilt eftersom de var så informativa. Tyvärr fick jag inte fotografera men här finns en pdf-fil som beskriver utställningen.
 
Nu är det vardag igen!

1 kommentar:

  1. Vad kul att du varit med på en utställning i Paris och att du delar med dig av allt fint du fick se.
    Tack. Jag följer din blogg. Du gör så många fina quiltar så fortsätt att visa upp dina alster på utställningar!

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!