9 maj 2013

Det är så länge sedan

Jag håller på att vakna upp i mitt ide nu, våren har kommit med stormsteg och jag börjar känna nyfikenhet och inspiration igen. I går gjorde jag klar min Jelly Roll Quilt i storlek 142 x 206 cm, kviltat med Carins blomma förstås :-). Den var jobbig att kvilta, härnäst jag gör en stor kvilt skall jag nog lämna bort kviltningen.

Jelly Roll Quilt med Kaffe Fassett-tyger, 142 x 206 cm
 

Detaljbild av ett block
Det går sakta framåt med mitt kursarbete "Mothers". Jag har satt upp lite på min designvägg men måste prova mig fram med skrivaren. Igår tvättade jag bort ett porträtt när tanken egentligen var att ge tyget ett svag toning. Tur att jag har allt i datorn så det blev ingen katastrof!
"Mothers I"
"Mothers II"
Nästa helg har Söndagsgruppen bokat in sin med helpension på Björkdala gård det skall bli jättehärligt! Vi börjar med förmiddagsfika på lördagen, syr hela dagen och slutar med eftermiddagsfika på söndagen. Jättegod mat och härlig miljö! Hoppas vädret blir vackert. De flesta av oss kommer att sy en Jelly Roll Race, jag har kanske visat mina tyger tidigare i så fall får ni se bilden på nytt. Jag tänker också försöka hinna med att sy mittcirklar till mina 30-talsblock.

Tyg till Jelly Roll Race

 
30-talsblock
Nu skall jag ge mig på att göra ytterligare utskrifter på "papper" gjort av Cocoon Strippings. Förresten, jag har anmält mig till en av Quiltbitens sommarkurser, applikationer.
 


1 kommentar:

  1. Jag tycker att din Jelly Roll quilt fin ut. De ljusa tygerna mot de färgglada Kaffe Fassettygerna var en snygg brytning!

    Dollandesign

    SvaraRadera

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!