Mer från syhelgen


Vilken fantastisk sommardag vi hade igår! Jag var ute och rensade i rabatterna och njöt av värmen. Mina tulpaner står i full blom, lökarna var ett sista-minuten-köp i höstas och det blev violett i brist på annat men de passar så fint till de vita med svagt violett kant.

30-talsblock

Mitt 30-talstäcke fick mittcirklarna påsydda innan syhelgen, då renskar jag blocken. Nu har jag bestämt att jag skall avsluta med en smal inre bård och en 6" yttre i 30-talstyg. Jag skall kvilta täcket innan jag sätter på bårderna för att få det lätthanterligt i maskinen.


Jelly Roll-toppen fick också bårder under syhelgen. Till baksidan har jag mer av samma tyg som i den breda bården.


Slutligen sydde jag 80 st 5½" x 5½" block av 1½ Jelly Roll, "Dots" av Amy Butler. De syddes i en jättesnabb "tunnelteknik". En mörk och en ljus 2½" remsa syddes ihop räta mot räta längst ena långsidan. Sedan tog jag två sammanfogade remsor och lade räta mot räta med den mörka delen vänd mot den ljusa. Remsorna syddes ihop längst bägge långsidorna till en tunnel. När det var gjort skar jag 45o vinklar, vek ut dem och hade färdiga kvadrater. Kvickt och lätt, det kräver nog mer av mig att lägga ut blocken i ett vackert mönster.

Kommentarer

 1. Vilken fiffig teknik... den där tunneltekniken!!
  Det måste jag prova!
  Din 30-talskvilt blir kanonfin!
  Har du fått nån fart i din trädgård? inga pioner än?
  Kram

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!