Höst


Hortensia i höstskrud
 Det går så sakta emot höst, min hortensia på altanen är så fantastiskt vacker när blomklasarna skiftar färg, jag kan knappast se mig mätt på den. En liten "snabbköpsblomma" köpt för en femtilapp som jag planerade om och gav näring, har nog aldrig fått så mycket glädje för femtio kronor! Jag har skurit av några blomklasar och satt i en vas inomhus med glykol och vatten.


Hortensia i sommarfägring

Söndagsgruppen har startat upp igen efter sommaren, vi hade vår andra träff förra veckan. Jag sydde klar blocken till Amy Butler-kvilten gjord av 1,5 Jelly Roll "Dots". Nu har jag fått tyg till ramarna och baksidan.

Amy Butlers tyger. Längst ner tyg till baksida.
Jag har också kviltat klart "Jelly Roll Race"-kvilten, motiv "Carins blomma". Nu återstår att fästa trådar och sy fast binding, det kommer att bli en läcker "sommar-sorbet"-kvilt!
Sydd enl. "Jelly Roll Race" och frihandskviltad.
Något som inte blir frihandskviltad är min 30-talskvilt, den kommer jag att kvilta på enklast möjliga sätt eftersom den är så stor, ca 175 x 225 cm, tänkt för en 140 cm gästsäng. Jag hade tänkt att lämna bort den för kviltning men jag är inte helt nöjd med den och då vill jag inte kosta på den så mycket.


30-talskvilt

Lek med hortensiablommor
Jag har också lekt lite med pressade hortensiablommor och fällt in dem i sidenorganza, kanske kan bli något någon gång?
Hemfärgade linnetyger
Värmen har gjort dagarna idealiska för färgning och jag har hållit på att experimentera lite med Procion MX. Det är lite svårt att få fram de exakta färgtonerna på foto men jag är nöjd med resultatet. Ett av tygerna har jag redan skurit till (det var inga stora bitar jag färgade).
 
En prenumeration på "Patchwork Professional" gav som bonus en Charm pack Amy Butlers "Lark". Nu går jag och väntar på Kaffe Fassett: Quilt Grandeur som jag beställt från Adlibris.
 
Att hösten är här innebär också att den nio månader långa kursen "Finding Your Voice" för Jette Clover skall avslutas. Nästa veckoslut skall vi visa upp resultaten, det kommer att bli tvillingar - och ett syskon planeras ;-).
 
Mothers I (detalj)
Mothers II (detalj)
 
 
Ett embryo?
 Jag skall berätta mer när kursen är avslutad, men jag kan redan nu säga att jag har lärt mig ofantligt mycket, men också lagt ner mycket arbete på uppgifterna.Kommentarer

  1. I love hydrangeas, there will have be place for at least one in my new garden :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!