Finding your voice

Vi hade några härliga höstdagar i Lövstabruk när kursen "Finding your voice" för Jette Clover avslutades. Alla blev peppade att fortsätta på sina "subjects" och arbetade flitigt på nya kviltar under hela helgen.

Min kvilt # 1, beskuren
Temat för min serie är "Mothers" och den första kvilten handlar om min mormor. Mittpartiet är utformat som en blockhusruta kring ett monogram och remsorna blockhusrutan är uppbyggd av berättar om hennes liv. De består till en del av minnen som t ex spets och knappar samt gamla brev.
Detalj "ES"
Detalj "CB"

Min kvilt # 2, beskuren
Den andra kvilten handlar om min mormors mor och den är uppbyggd på liknande sätt.


Judy Doolan-Kjellin
Judy Doolan-Kjellin hade gjort ett par kviltar på temat "Roots" och Yvonne Kervinen arbetade med "Garden". Kerstin Andersson hade gjort mycket på temat "Water" och Kristina Strömberg arbetade med "Adventures" (samtliga bilder är något beskurna). Dessutom deltog Anne Jennische med kviltar från sin hembygd och Monica Danielsson Bichels kviltar byggde på tema från en av Jane Austens böcker.

Yvonne Kervinen
Kerstin Andersson

Kristina Strömberg
Vi passade också på att köpa Jette Clovers senaste bok "Words and Walls" fylld med vackra bilder på hennes kviltar.
 

 
 
Kommentarer

  1. Jag kan gott tänka mig att Du och de andra damerna hade underbara dagar i Lövstabruk. Så fint att Du har använt Dig av gamla monogram i Din kvilt, tycker jag.

    Dollandesign

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!