Med nya friska tag

Projekt i serien "Mothers", ca 40 x 40 cm

Jag har tagit fram en ofullbordad Art Quilt som skall ingå i serien "Women". Sedan kursen "Finding your voice" för Jette Clover avslutades har jag känt behov av att göra klart några traditionella kviltar som blivit liggande. Men nu är det dags igen! Serien bygger till en del på min mormors och mormors mors liv och när jag höll på med den kursen blev jag samtidigt av en slump tillfrågad om jag som testperson ville delta i en distanskurs hur man utvecklar en modern släktbok för webb eller CD. Det erbjudandet ville jag inte tacka nej till men sammantaget blev det lite väl mycket, inte minst när kursledaren kontaktade mig och undrade om jag hoppat av kursen! Men igår skickade jag in sista uppgiften så nu känner jag mig fri att gå vidare igen.

Först av allt skall jag arbeta vidare med monogrammet. Det är målat med Paint Stick och så kviltar jag konturerna på maskin. Bakgrundstygerna är av tunt linne (gamla linnelakan) som jag färgat och på de röda och bruna partierna har jag klistrat tunn nylon. Jag har rollat med flytande silverfärg över det kviltade partiet. Brevet är kopierat på papper gjort av cocoon strippings. Jag har stämplat med en bit trä på det mörka tyget till höger men jag vet inte hur det skall slutföras. Något fattas, kanske bara några enkla handsydda stygn?
Detta länkas till Nina Marie's "Off the Wall Friday", gör ett besök och hämta inspiration!

Amy Butler "Dots", 143 x 184 cm
Slutligen  har jag gjort klar Jelly Roll-kvilten av Amy Butlers "Dots" som snabbsyddes på ett fiffigt sätt. Blocken blev klara på nolltid men sammanfogningen var jobbig eftersom åtta sömmar skall mötas mellan blocken.

Nu skall jag röja upp i huset!

Kommentarer