En gammal stad

Jag har kämpat med en kvilt till kursen Dyeing to Design, en kvilt som skulle göras enligt konstens alla regler av mina färgade tyger. Det vill sig inte! Jag hade färgat en serie med, i och för sig vackra, tyger i olika nyanser av turkos och fuchsia och skar remsor av dessa till en kvilt, men den blev bara rörig. Det kommer att bli två necessärer så småningom av den kvilten. Men något måste jag ju åstadkomma, så jag grävde bland de tyger jag färgat tidigare och bestämde mig för ett motiv med en gammal stadsruin. Först blev det gröna mittpartiet alldeles för ljust och platt och det gamla trädet alldeles för mörkt (men stammen hade verkligen en vacker brun färg).
Första försöket ...
Nu har jag försökt att rätta till nyanserna och jag tycker att det har blivit bättre, spännande att höra ett omdöme.
... andra försöket
Igår nåddes jag av det dystra beskedet att Nordisk Quilt Träff, NQT 2014, i Norge blir inställt pga för få deltagare. Undrar om det kanske var fler än jag som tyckte att det verkade omständigt att ta sig till Sarpsborg? Jag tycker synd om arrangörerna, det ligger mycket arbete bakom ett sådant arrangemang, men jag tycker också att det känns snopet för oss 51 kviltare från de nordiska länderna som skickat in bidrag till tävling och utställningen "Min skattkista". "... hoppas att ni vill visa era kviltar vid något annat tillfälle ..." Jag har jobbat med mitt bidrag i nästan ett år inför utställningen och känner mig avsnoppad av det beskedet. Nu har jag skrivit och bett att de skall höra om inte utställningen kan visas på EQA i Birmingham istället, tävling behöver det ju inte vara men insända bidrag borde kunna visas.

Detta länkar jag till Off the Wall Fridays, titta gärna in.

Kommentarer

  1. Tråkigt, då hoppas vi att du får ställa ut i Birmingham istället. Lycka till! Kram från Adam och Malin

    SvaraRadera
  2. Hej Vera, Jag hålle med dig. Du kanske kan höra av dig till mig. Jag har hittat den delen till Janome Symaskin som jag lovade att Du skulle få, det är ett verktyg för att kunna sy cirklar.
    MVH
    Christl

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!