Tillbaka till mina mödrar

Kursen "Dyeing to Design" har avslutats och nu kan jag göra vad jag vill! Det har varit superroligt att färga men jag känner att jag måste jobba mer med mönster. Det ville sig inte riktigt när jag testade screenprinting, men det är klart att det krävs övning! Efter den lilla kvilten med fröställning som jag sydde häromveckan har jag nu återvänt till serien "Mothers" och påbörjat en liten kvilt där jag lagt in ett brev som en mor skrivit till sin "Dearest darling beloved child". Infogade en bild också och sedan skrev jag ut mitt foto av en pion på ett litet stycke crèpe de chine. Jag har handsytt fast bilderna men skall maskinkvilta lite på bakgrundstygerna som är handfärgade. Det är en mycket subtil kvilt och den är verkligen inte lätt att fotografera.
"Brevet", detalj

"Brevet", detalj

 
Igår tittade jag på Lisa Walton på YouTube som visade hur man målar med Pébéo Setacolor. Jag köpte en låda färger i vintras men jag har inte vågat mig på att använda dem ännu. Färgerna är opak men jag borde nog ha några transparenta också.
Pébéo Setacolor

Jag har suttit och sytt upphängningskanaler på två av mina väggkviltar och trots att jag vet att de skall vara 10 cm breda och dubbla så slår det inte fel att jag bara skär en 12 cm bred remsa. Nu får det bli så, det spelar ju ingen roll om de inte skall vara med på någon utställning eller tävling, men det retar mig eftersom det händer gång på gång. Det är förresten väldigt praktiskt att skriva ut namnlappar på tyg och sedan sy fast med maskin på upphängningskanalen.

Detta länkar jag till Nina Marie Off the Wall Friday

Kommentarer

  1. Those are my favorite paints
    LeeAnna Paylor
    lapaylor.blogspot.com

    SvaraRadera
  2. Your Mothers work is beautiful, so understated.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!