Trycka med potatis

Bibbi frågar om hon får se vad jag gjorde med min Gelli Plate, men nej. Det var inget fel varken på underlaget eller färgen men det blev absolut inget som jag vill spara. Däremot prövade några i Konstkviltgruppen på en annan rolig teknik på kinesiskt rispapper häromdagen. Vi gjorde potatistryck under en workshop på Aguélimuseet i Sala. Jag räfflade potatisytan med ett metallverktyg och skar sedan rent så att jag fick en rektangulär form och använde svart och röd kinesisk akvarellfärg till trycket. Häftigt! Jag skall testa på hemgjort silkepapper med textilfärg vid tillfälle.
Mitt potatistryck

Annes tryck


Monicas tryck
Nu hänger trycken (mycket tillfälligt!) på Aguélimuseet i entrén :-) och som en liten kuriositet kan jag nämna att Torsten Jurell är min bror.
Jag länkar till Off the Wall Friday.

Kommentarer

  1. Så synd... det verkade vara spännande!! men potatistrycket blev ju inte så tokigt det heller! Du håller på med så mycket annorlunda saker och jag blir lite intresserad av det!
    Ha det gott

    SvaraRadera
  2. These are so interesting! I saw this week a Korean lady who was teaching Joomchi which was also a cool manipulation of the paper.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!