Blandad kompott

Sommarkvilt
Äntligen har jag tagit mig i kragen för att våga mig på att kvilta toppen av gröna "fultyger" som jag sydde när vi var i Björkdala. Det syns inte på bilden, men de vita partierna är 12" x 12", snabbt och enkelt att sy :-), och det kräver en del kviltning. Jag hade tänkt mig en lagom avancerad frihandskviltning, något åt fjäderhållet som jag lärde mig på kurs för Philippa Naylor för några år sedan.


Jag kom faktiskt så långt att jag ritade upp mönster på hälften av alla block och började provsy. Det blev inte så bra, än mindre bra när jag tänkte att jag skulle göra två figurer i varje block vända mot varandra. Rena katastrofen! Lusten försvann. Men så gjorde jag ett ryck och bestämde mig för enkel kviltning med sömmar diagonalt med olika avstånd. Nu är halva kvilten gjord och det har gått oväntat bra. Kvilten heter "Grass" och kommer från "Sunday Morning Quilts" där de också har kviltat som gräs med lite hackiga sömmar. Jag har sytt med en grönmelerad Sulky-tråd.

Carin tipsade om en ny mall Scrap Crazy 6" som jag har köpt. Det skall väl bli någon tid att pröva den så småningom. Men jag tänkte, dumt nog, att jag skulle kunna använda min 6" Charm Pack från Amy Butler till blocken men då hade jag inte räknat med att sömsmån tillkommer på de tre delar som ingår i blocket.

Jag har faktiskt sytt klar Tula Pink-toppen med 63 block! Nu är det bara resten kvar, dvs mackning och kviltning. Jag har förresten sett att Kaffe Fassett kommer ut med en ny bok, "Quilts in Morocco", jag har lagt in en bevakning på Adlibris men jag vet att den kommer att säljas på Festival of Quilts i Birmingham, dit kommer jag att åka nästa månad! Jag håller på att skriva en liten inköpslista nu. Men nu måste jag ut och njuta av sol och värme!Kommentarer

  1. Det blev ju bra trots allt krångel! Jag gillar grönt... så din kvilt är skön tycker jag!
    Ibland hänger inte huvudet med i alla beräkningar och då kan det ju bli lite fel! Men det fixar du på nåt sätt!

    SvaraRadera
  2. Din sommarkvilt är verkligen fräsch och jag håller fast vid att ofta är det enkla det fina! Sunday Morning Quilts är en trevlig bok.
    kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!