Abstract Art

Jag går en kurs just nu på Academy of Quilting för Elizabeth Barton, Abstract Art for Quiltmakers. Elizabeth är en mycket bra lärare, man får verkligen lära allt från grunden. Kursen pågår under fem veckor och varje vecka är det ungefär 5 - 6 uppgifter som skall göras, ibland i flera versioner. Tre veckor har gått och jag har ritat ungefär fem olika bilder i gråskala med godkänt resultat.

Denna tror jag Elizabeth Barton tyckte bäst om, enkel men elegant och jag har lyckats balansera den mörka bågen mot det medelmörka partiet. Jag har ofta använt mig av EasyDraw i EQ7 när jag ritar bilderna. Programmet har jag aldrig använt tidigare så det är mycket "trial and error" men det fungerar. Två fördelar ser jag fr a med programmet, jag kan använda mig av rutnät och det är enkelt att lägga in och ta bort färger.

Nästa vecka bär det av till Birmingham och Festival of Quilts. Anne, Cissi och jag från Söndagsgruppen åker. Jag har biljetter till föreläsningar med bl a Sheena Norquay och Ann Johnston samt ett flertal workshops. En shoppinglista skall skrivas, högst upp står en Gelli Plate. Anne och jag samt Monica och Yvonne i Konstkviltgruppen har fått våra kviltar på temat "Höst" antagna till EQAs utställning "Seasonal Garden". Rikstäcket svarade för uttagning av de 16 kviltarna men det har varit ledsamt mycket strul med informationen därifrån, eller snarare bristen på information! Eftersom jag är med i en lokalgrupp i England (SAQA-UK) är det nära till hands att göra jämförelser.

När jag har lagt upp detta på Off the Wall Friday skall jag skynda ut och färga i solen. Klicka på länken och hämta inspiration!

Kommentarer

  1. I love the simple, striking elegance of this piece. It's also interesting to hear about using the EQ7 Easy Draw to create these. Great post.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!