Festival of Quilts

Kviltfestivalen i Birmingham var mycket lyckad och välorganiserad. På tre hela mässdagar räknade jag med att hinna se och göra allt, men så blev det inte, det var alldeles för stort. Anne och jag var på två föreläsningar, Sheena Norquay "Moving Lines" och Ann Johnston "The Stiches Matters". Mycket bra föreläsare och jag fick ut mycket av att lyssna på dem, särskilt på Ann Johnston. Vi var också på ett par workshops som gav en del tips om textiltryck och olika material.


Yvonne Kervinen "Urban Landscapes"
Yvonne Kervinen vann tredje pris i Art Quilts för sin kvilt "Urban Landscapes", den var verkligt fin! Där fanns också Maggi Birchenough "Rose 4" och Ricki Outis "And then", den senare fick mig att fundera på min serie "Mothers" som jag skall jobba vidare med under hösten.
Maggi Birchenough "Rose 4"


Ricki Outis "And then"

  Bland Contemporary Quilts tittade jag särskilt på Barbara Bragg "Forest", harmonisk och med vackra färger.
Barbara Bragg "Forest", beskuren
 
Detalj av "Forest"Om jag gjorde några inköp? Tyger förstås! Jag skall sy Amy Butlers Puff och då köpte jag sex av Philip Jacobs oemotståndliga tyger. Passar inte någonstans hemma hos mig men jag bara måste ha!
 
Överst: Philip Jacobs Brassica, Japanese Chrysanthemum & Cactus Dahlia
Under: Brassica, Japanese Chrysanthemum & Lavinia
Några böcker blev det också, Ruth Issett "Paintstiks - Marvellous Markal - Sumptuous Shiva" med utförliga beskrivningar på hur man kan använda dessa oljekritor både på tyg och papper.

 
 
"Making your Mark" av Claire Benn & Leslie Morgan behandlar "Creating cloth for imagery, stich, embrodery & embellishment", många av dessa tekniker demonstrerades under festivalen. Dessutom köpte jag "Visual Guide to Working in a Series" av Elizabeth Barton, den har stått länge på min önskelista.

Nu är det hög tid att jobba på med de avslutande kapitlen av "Abstract Art for Quiltmakers", jag har kommit på efterkälke under kviltfestivalen!

Kommentarer

  1. Det lyder til, at det har været en stor oplevelse. Den øverste quilt er rigtig dejlig. Make your mark har jeg også købt, men endnu ikke brugt.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!