Shimmering Triangels

Jag har nyligen börjat på en kvilt inspirerad av Jenny Bowkers "Shimmering Triangels". Såvitt jag vet finns inget färdigt mönster till kvilten, som kan göras av t. ex. scraps. Jag har utgått från några av de tyger i Kaffe Fassett's Collective som jag köpte (till en puff!)  i somras i Birmingham och kompletterar med mina hemfärgade tyger. Det är många trianglar så jag har beställt en 2 ½" Bloc Loc Ruler som jag hoppas kommer före helgen. Medan jag väntar på linjalen skär jag trianglar och försöker hålla tungan rätt i munnen så att snibbarna vänds rätt och rätt tyg hamnar på rätt plats.

Ett första utlagt försök
Min designvägg är alldeles för liten men jag har satt upp de mönstrade tygerna och några kompletteringar, det blir lite grönt - blått - purpur, jag gillar verkligen paletten.

Designväggen
På söndag skall art quilt-gruppen träffas och jag har sytt de tre kviltar som var sagt att vi skulle kunna visa upp, samtliga i serien "Mothers". Det fungerade förresten bra att sy på pärlor (se föregående inlägg) och jag blev nöjd med resultatet.
 
 
Jag har gått med i en grupp på Facebook där utmaningen varje månad kommer att bli en liten kvilt 5" x 7" med ett bestämt tema. I en första provomgång skall vi sy på temat "Full Circle", men egentligen börjar vi inte förrän efter nyår.


Kommentarer