Ett påbörjat projekt

Sedan en tid tillbaka håller jag på ett projekt som jag nu stygnsätter.  På bilden syns ett vävt sidentyg som jag har sammanfogat med ett handfärgat och tryckt bomullstyg. När jag tryckte använde jag först baksidan av en träbit som jag doppade i Discharage Paste och stämplade. Efter fixering stämplade jag på nytt med träbiten doppad i akryl. Jag har också lagt på handfärgade cirklar, då har jag använt tekniken Raw Edge-Applique.

 
 
Jag har lagt Discharge Paste på en Thermoscreen-platta och på så sätt fått fram en text.
 
 
Nyårsaftonens färgbad resulterade i en del vackra tygbitar som det skall bli spännande att använda i ett annat projekt. Det är lite besvärligt att få fram rätta färger på fotot, det är taget utan blixt utomhus och resultatet är i alla fall hyfsat. Jag har använt Procion MX i färgerna turkos, cobolt, fucsia, orange och svart. Färglösningen har ett par månader på nacken så reaktionen är inte helt optimal.
 

Jag länkar detta årets första blogginlägg till Off the Wall Friday, gör ett besök och se andra textila konstverk.

Kommentarer

  1. Jag känner mig så lycklig att hitta din blogg idag. Jag har just upptäckt konsten quilt världen själv, och även njuta av Procion MX Färgämnen . Det var kul att se att du är från Uppsalaområdet som jag har vänner och har besökt det med mina döttrar. Jag har arbetat på att hålla på min svenska efter mer än 30 år sedan som utbytesstudent.
    Jag ska har en mycket trevlig eftermiddag nu på ditt blog. Tack så mycket.

    Julie @ Pink Doxies

    SvaraRadera
  2. Love the textures that the printing and discharging has given you and the dye colours are gorgeous.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!