Äntligen lite inspiration

Efter en sjukdomsperiod som känns som en evighet känner jag äntligen lite inspiration. Jag satte mig vid arbetsbänken igår och testade lite idéer som kanske kan bli en kvilt. 
Jag har använt mig av handfärgade tyger utom linnetyget i mitten som är sparsamt målat med akryl. Det röda tyget tycker jag är rätt häftigt och jag tror att det kommer att fungera bra här.  Det blå tyget till höger är tryckt med akrylfärg och tyget med text är utskrifter gjorda med bläckstråleskrivare.
 
 
Detaljbilden visar ett tyg som jag tryckt och sedan fäst ostduk över för att få en spännande textur. Allt fanns i min stash så det var bara att låta inspirationen flöda (ha!).
 
Idag har jag skickat iväg mina två kviltar som skall visas på Festival Internacional de Patchwork i Sitges 10 - 13 mars. Sverige har inbjudits som gästland. Det är en vacker kvilt som visas i annonsen för Sverige men jag får inte fram vem som har gjort den. De kviltar jag har med är "Clara" och "Mödrar IV". Såvitt jag förstår kommer inte kviltarna att visas i en stor utställningshall utan organisationen har möjlighet att hänga i Sitges gamla byggnader, där tror jag att mina kviltar kan komma till sin rätt.
 
"Clara"


"Mödrar IV"
Nu när ljuset återvänder är det bara att hoppas på fortsatt inspiration!Kommentarer

  1. Godt at du er klar til at kreere igen, det lover også godt, dit forløbige design. Tillykke med præsentationen af dine quilts i Sitges.

    SvaraRadera
  2. It is nice just to "play" and let your mind wonder.... :-)
    We all wait for eagerly for the spring; with light comes life, new ideas.
    xx

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!