Just idag ...

När man som jag har haft ett långt uppehåll i bloggskrivande och kviltande är det svårt att komma igång igen. Jag har ofta tänkt att just idag skall jag skriva, men man tappar kontakten med dem som följer bloggen och saknar ämne att följa upp. Har man dessutom inte sytt något som man kan berätta om så blir det extra svårt. Men just idag skall jag skriva!

I våras gick jag en kurs hos Kristina på Quiltbiten, "Frihandskvilta med linjal". Jag köpte två linjaler till min Janome Horizon, en HQ Wave D Template som man kan använda till 6" och 3" breda kurvor som är .75" djupa och en "multilinjal", Handi Versa Tool.

Överst HD Wave D Template, under en Handi Versa Tool
 
Jag behövde också köpa en högre fot för frihandskviltning eftersom foten skall följa kanten på linjalen när man kviltar. Janome har en fast övermatare och den var i vägen när jag skulle använda linjalen men det löste sig.
 

Frihandskviltningsfoten följer linjalens kant
Som alltid när man lär sig en ny teknik är det övning som gäller!
 
Söndagsgruppen bokade in sig med helpension två nätter på Björkdala gård i början av juni. Vi har brukat stanna en natt men har tyckt att det är i kortaste laget så den här gången blev det extra mycket sytt. Carin hade med sig 10356 st 2.5" bitar från 1728 olika tyger som hon sydde ihop i block som sedan skall bli ett stort täcke.
Ett av Carins block
 Jag sydde på en bård på en topp av Kaffe Fassett scraps som jag sytt fritt efter "Yellow Potpourri" i Kaffe Fassetts "Simple Shapes Spectacular Quilts". Den är 160 x 185 cm och nu har jag skarvat ihop en baksida också så snart är det dags att kvilta.

 
Nu har jag tyvärr en mängd UFOn som väntar, men jag hoppas på en varm och solig sommar och vill inte alls sitta inne vid symaskinen. Kanske färga med Procion MX och is i en glaskruka eller solfärga möjligen. I september kommer jag att ha tre kviltar med på en utställning som Quiltköping anordnar tillsammans med Vänermuseet i Lidköping, det skall bli spännande.

Kommentarer

  1. Interesting templates, oh and I like the B&B you stayed in :-)
    It is hard to get motivated to blog sometimes, I know...
    xx

    SvaraRadera
  2. Är nyfiken på mallarna du köpt för FMQ, tycker du att de fungerar som du tänkt dig! Är de tröga på undersidan så de inte glider när man syr? Hoppas du har tid att svara på mina frågor.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du skriver en kommentar till min blogg!