Kefalonia och ett UFO


Tillsammans med delar av familjen har jag varit på den vackra ön Kefalonia i Grekland. Kefalonia ligger i Ioniska havet strax söder om Lefkas och har Ithaka som närmaste ögranne. Det är en mycket grön ö, en av Greklands fem största öar. I närheten av vårt hotell i Lassi fanns flera små badvikar men mest omtalad är stranden i Myrthos dit vi tog oss i bil.

Myrthos
Asos, rosornas stad, var en liten idyll. Rosor såg jag inga men druvklasar i mängd, apelsiner, bougainvillea och hibiskus.
 

Bilder från Asos

Fiskardo

 
Väl hemma igen har jag plockat fram ett UFO, en av mina Shimmering Triangels som saknat vadd och baksida. Idag har jag satt samman alla lager så nu är den klar att kvilta. En av mina tidigare Shimmering har jag själv frihandskviltat men det var rätt jobbigt eftersom kvilten består av så många små hörn och trianglar. Denna tänkte jag kvilta med övermatare i raka linjer.

 
Jag började också att lägga samman mitt "Röda potpourri" som jag skrev om i mitt förra inlägg. Trots att jag hade flera meter nyinköpt bomullsvadd skar jag av misstag ett för kort stycke och blev tvungen att skarva vadden. Jag brukar skarva vadd genom att lägga vaddbitarna kant i kant, använda vanlig pressarfot, sätta trådspänningen på 3 och sedan sy zigzag med största bredd och största längd. Mitten av pressarfoten rakt över skarven, detta brukar bli smidigt och fint. Tyvärr hade jag inga säkerhetsnålar kvar så det blev bara en provisoriskt hoplagd sandwich.
 
 

Kommentarer