Kopiera foto på tyg

Jag har hållit på att leka lite med Photoshop och att printa ut foton på tyg med vanlig bläckståleskrivare. Jag har skrivit ut ett par porträtt på tunt linnetyg, bl a av min mormors mor. Det har blivit en mycket skarp och detaljrik bild, men det är lite svårt att göra bilden rättvisa här på bloggen. Jag skall använda denna bild och ytterligare några foton i en kvilt som ännu bara är på planeringsstadiet.

Min mormors mor
Men jag har också använt sidenorganza i skrivaren med bra resultat! Här har jag tänkt använda porträtt av tre av mina anmödrar, min mormor, min mormors mor och min mormors mormor. Jag har pressat Mistyfuse på bildernas baksida och nu skall jag klippa rent efter ansiktets konturer innan jag pressar fast bilderna på kvilten. De här bilderna har inte lika bra skärpa som de gjorda på linne men jag vill skapa en känsla av en förfluten tid, av minnen, något diffust.


 Bilderna kommer att ersätta fyra bilder på en tidigare färdigställd kvilt som jag inte varit så nöjd med.

Bilder som ersätts
Just nu grubblar jag över hur jag skall sy fast bilderna men det lutar åt handsömnad med smygstygn, men jag skall också stygnsätta med grovt silke mellan bilderna.

Kommentarer