Hänt i veckan

Förra veckan gick jag en tvådagarskurs hos Yvonne Kervinen då vi fick lära oss att måla och trycka på tyg med textilfärger.
Ewa Norling & Yvonne Kervinen
Elisabeth Hagman, Cecilia Arnqvist & Gunilla Blomster

Början till någon som kanske blir något annat

Jag har aldrig prövat Yvonnes teknik tidigare men nu sitter ett provstycke hemma på designväggen och jag skall fundera på hur jag kan gå vidare.
 
I veckan som gått har jag också varit i Marabouparken i Sundbyberg och tittat på utställningen "Textila undertexter". Man möttes av Lennart Rodhes "Tecken i en spegel" gjord i tuskaft. Tyvärr var den hängd så att den var svårfotograferad.
 
Lennart Rodhe "Tecken i en spegel"
 I utställningskatalogen kan man läsa att "Textila Undertexter är en del av ett forskningsprojekt som intresserar sig för olika betydelser av den textila. materiella kulturen och hur den manifesterar sig i ett konstverk eller i ett konstnärskap."

Tygapplikation av "Monki" Cherry
 Utställningen handlar mycket om den textila frigörelsen i Sverige och denna representeras bl a av Margareta Halleks verk som fyllde ett av rummen.

Broderi av Elsa Agélii
Margareta Hallek "Modus vivendi" dekorerat med rosetter och tryckknappar
 
Margareta Hallek "Rynkstycke"


Från en utställning till en annan så finns nu bilderna från Konstkvilts utställning på Vänermuseet utlagda på Quiltköpings hemsida.

SAQA (Studio Art Quilt Association) har nyligen avslutat sin auktion och pengarna de får in går till finansiering av deras utställningar. Min donerade kvilt "Imagine" såldes och det är jag naturligtvis glad för.

Det var fredag igår så jag är lite sent ute men länkar ändå till Nina Maries Off the Wall Friday, klicka på länken och se vad andra gjort under veckan!

"Imagine"

Kommentarer