Kviltat och klart

Tänk så mycket man får gjort på väg till det man egentligen skall göra! Jag tänkte att jag skulle färga och trycka lite för att komma igång efter Yvonnes kurs men för att få ro att ägna mig åt det har jag ägnat mycket tid åt att kvilta och kanta några mindre täcken som blivit liggande. Först ut var min "Höstshimmering" som jag kviltade med övermatare i ett enkelt diagonalt rutmönster. Kanten avslutades med Susie's Magic Binding som jag tycker blir jättesnygg och faktiskt är enkel att sy.

Kviltad "Höstshimmering"


Susie's Magic Binding och diagonal kviltning
 Jag har också frihandskviltat min "Red Potpourri" sydd av scraps ur Kaffe Fassett Collection, även den avslutades med Susie's Magic Binding-
"Red Potpourri"


Susie's Magic Binding och frihandskviltning

Idag ligger en annan kvilt under pressarfoten sydd av scraps i remsor efter ett mönster av Bonnie Hunter, mer om den en annan gång.
 
 
I fredags fick jag tillbaka min kvilt "Tree Peony" som ingått i EQAs (European Quilt Association) utställning Seasonal Gardens. Jag blev mycket ledsen och besviken när kvilten kom, vikt på mitten utan något skyddsomslag och nedstoppad i ett kuvert. Avsändare var Rikstäckets ordförande och jag kan helt enkelt inte förstå hur man kan behandla en kvilt som man fått till låns på ett så ovarsamt och nonchalant sätt! Jag har dokumenterat det skarpa veck som nu löper rakt över kvilten sedan den gått igenom postens sorteringsmaskiner, det var en ledsam upplevelse.
 
"Tree Peony"Kommentarer